Nieuws

Digitalisering in de boekhouding: de toekomst is nu

Aangifteseizoen

Het aangifteseizoen van 2024 is al enige tijd geopend, en onze medewerkers zijn volop bezig met het voorbereiden van de aangiftes vennootschapsbelasting en personenbelasting. Hierbij wordt nauwlettend gekeken naar de nodige aftrekposten en belastingverminderingen om ervoor te zorgen dat wij ook dit jaar onze erelonen minstens voor jou terugverdienen!

Investeringsaftrek

De naam zegt het al: dit is een aftrek voor wie investeert in nieuw materiaal voor de onderneming. Deze aftrek geldt zowel in de vennootschapsbelasting als in de personenbelasting (voor eenmanszaken). Een bepaald percentage van de investering kan worden afgetrokken van de winst en zal dus leiden tot een belastingbesparing. Volgende percentages zijn dit en volgend jaar van toepassing:

Tabel 2024 - 2025

Wij kijken bij het invullen van de aangiftes nauwgezet na of er investeringen zijn gebeurd en passen de aftrek toe waar mogelijk!

Verlaagd tarief vennootschapsbelasting

Het standaardtarief vennootschapsbelasting in België bedraagt 25%. Het is echter mogelijk om op de eerste 100.000,00 euro winst een verminderd tarief van 20% te betalen. Hiervoor dienen
3 voorwaarden te zijn voldaan:

  • Minimumbezoldiging bestuurder van 45.000,00 euro OF de winst
  • Geen beleggingen voor meer dan de helft van het eigen vermogen
  • Geen dochtervennootschap zijn

Vooral de eerste voorwaarde verdient onze aandacht, wij tellen voor al onze klanten jaarlijks uit of het interessant kan zijn om het brutoloon van de bestuurder te verhogen om zo het verlaagd tarief te kunnen toepassen. De extra privébelastingen die hiermee gepaard gaan moeten dus opwegen tegenover de besparing in de vennootschap!

Tenslotte kan je op pensioen zijn en toch verder fiscaal voordeel genieten van je stortingen met het lange termijnsparen, zelfs wanneer je 90 jaar wordt terwijl de eindbelasting dan al lang gepasseerd is. Fiscaal voordeel zonder fiscaal nadeel .. het bestaat.
 

Heading

Recent nieuws

18/9/2024

Digitalisering in de boekhouding: de toekomst is nu

Lees meer
Telefoonassistente aan het bellen met klant | Creafig
Heb je een vraag?
We helpen je graag verder
Bel +32 11 44 74 71
Website ontwikkeld door Dries®
Boekhouder KMO portefeuille